Novinky


Výstava v Ziline 2013

Správy Tlačové správy

Správy Brožúry Čítajte! Vaše Príspevky

Nahláste Zneužitie


Brožúry na stiahnutie


späť k novinkám

Výstava o porušovaní ľudských práv na poli psychiatrie v Žiline
Dátum: 7. 9. 2013
Autor/Zdroj: CCHR

Výstava o porušovaní ľudských práv na poli psychiatrie v Žiline

Žilina – Občianske združenie Občianska komisia za ľudské práva (CCHR), o.z. pripravila výstavu o porušovaní ľudských práv na poli psychiatrie s názvom Psychiatria: Pomoc alebo hrozba?, Ako môžu psychiatrické lieky zabiť vaše dieťa? v priestoroch Domu Odborov, Antona Bernoláka 51, v dátume od 15. do 21. júla, denne od 10.00 do 21.00, vstupné dobrovoľné. 

Občianska komisia za ľudské práva je medzinárodné občianske združenie, ktoré už vyše 40 rokov poukazuje na porušovanie ľudských práv psychiatriou. Deti aj dospelí sú častokrát proti vôli „liečení“ psychiatrickými „liekmi“, ktoré nie sú v skutočnosti ničím iným ako toxickými chemickými látkami, ktoré pozmeňujú myseľ a správanie človeka. Medzi takéto lieky patria napríklad antidepresíva, ktoré môžu depresiu vyvolávať a spôsobovať, že osoba začne mať samovražedné myšlienky alebo vražedné úmysly, ktoré predtým nemala.

Deťom aj dospelým sú podávané elektrošoky, kedy elektrický prúd prebieha priamo telom osoby, vraj na potlačenie psychotického stavu, pričom jedným z nežiaducich účinkov je, že osoba, ktorá podstúpi niekoľkonásobné elektrošoky, môže byť trvale zdravotne poškodená, začne mať vážne problémy s pamäťou, koordináciou tela, zníži sa jej IQ a schopnosť myslieť, čím je automaticky vyraďovaná zo sociálneho života, niekedy nenávratne. Taktiež môže predčasne zomrieť.

Mnohí psychiatrickí pacienti na Slovensku sú pod nátlakom a bez výberu na alternatívnu liečbu psychických problémov nútení žiť v niektorých psychiatrických zariadeniach, kde sú zatváraní do posteľových klietok, priväzovaní k posteli, kde sú im odobraté všetky osobné veci, kde musia prehĺtať toxické drogy proti vôli, a kde s nimi takmer nikto o ich duševných problémoch nehovorí.

Príkladom je prípad chlapca z Martina, ktorý vo svojich 15 tich rokoch začal mať halucinácie ako výsledok užívania psychiatrických liekov, ktoré musí dodnes užívať už vyše 17 rokov. Tieto lieky, ako aj elektrošoky a injekcie mu mali pomôcť vyliečiť sa zo schizofrénie, ktorú mu vymysleli a odsúhlasili psychiatri bez exaktných dôkazov o domnelej chorobe. Podávané „lieky“ však dokázali úplný opak ako tvrdili. Teraz ako 33 ročný je natrvalo zatvorený v Sučanoch, kde je nútený užívať drogy, ktoré mu jeho halucinácie spôsobili, kde mu neustále navrhujú, že by mal podpísať ešte ďalší súhlas s elektrošokmi napriek tomu, že ich dostal už viac ako 30 krát, a kde mu pichajú injekcie na ukľudnenie alebo ho zatvárajú do klietky, keď nevedia, čo s ním.  Na svoju obranu pred elektrošokmi poškodzuje v ústave elektrické zástrčky a svietidlá, aby im zabránil v tom, že ho znovu budú biť do mozgu pomocou elektriky, pretože pomoc z vonku je ešte stále pre neho neúčinná z dôvodu legislatívnych obmedzení.

Psychiatria nepoužíva bezpečné a ľudské metódy pri pomoci ľuďom riešiť ich psychické problémy. Psychiatria v skutočnosti nič pre pacienta nerobí, okrem toho, že ho označí vymyslenou diagnózou, že má duševnú chorobu, pacient ide na trvalý dôchodok, užíva drogy horšie než LSD, a stane sa doživotne vyvrheľom spoločnosti.

Na výstave nájdete na paneloch a obrazovkách prezentované historické fakty o holokauste, eugenike, rasizme, gulagoch, lobotómii, elektrošokoch, podávaní psychofarmák deťom, používaní obmedzovacích prostriedkov, a o tom, ako sa vymýšľajú psychiatrické diagnózy. Celá výstava je podávaná z pohľadu porušovania základných ľudských práv. Výstava je nevhodná pre deti mladšie ako 15 rokov.

Obrazové materiály obsahujú rozhovory a výpovede psychiatrov, neurológov, psychológov, biochemikov, učiteľov, profesorov histórie vied a lekárstva, profesorov prírodných vied, právnikov, archivárov, profesorov sociológie a iných. Štatistické a obsahové informácie tejto výstavy boli vyrobené v USA a poskytujú veľa údajov z amerických zdrojov, ktoré však platia rovnako aj pre iné krajiny po celom svete, vrátane Slovenska.   

Získajte fakty. Navštívte výstavu v Dome Odborov, Antona Bernoláka 51 v Žiline, od 15. do 21. júla 2013 denne od 10.00 do 21.00. Informujte sa o tom, ako sa psychiatrii podarilo dostať verejnosť pod kontrolu v minulosti a aké sú ich strategické plány do budúcnosti.
__________________________
Kontakt pre médiá:
Emailový kontakt: office@cchr.sk (Ivana Oman, Kalifornia)
Telefonický kontakt: 0915 858 623 (Svetlana Mullerová, Martin)
Naša webstránka: www.cchr.sk
Naša Facebook stránka: www.facebook.com/CCHRSlovakia
Náš YouTube kanál: http://www.youtube.com/user/cchrsk

O NÁS  |   INFORMÁCIE  |   HLÁSENIA  |   OBCHOD  |   KONTAKT    

© 2009-2011 Občianska komisia za ľudské práva,o.z. Všetky práva vyhradené.