Novinky


Výstava v Ziline 2013

Správy Tlačové správy

Správy Brožúry Čítajte! Vaše Príspevky

Nahláste Zneužitie


Brožúry na stiahnutie


späť k výpovede

Dievča oklamali na psychiatrii
Dátum: 16. 5. 2011
Autor/Zdroj: Monika C., Košice

Psychiatra som začala navštevovať od 18 roku kvôli stresu v škole nechcela som tam chodiť a ešte som aj ušla z domu za prácou. Z tohto dôvodu ma hospitalizovali na psychiatrii. Povedali mi, že mám podpísať nejaký papier, aby mohli urobiť nejaké vyšetrenia. A potom, ako som to podpísala, som zistila, že tam musím zostať mesiac. Ja som nepodpísala súhlas s hospitalizáciou vedome, a ani s informovaným súhlasom, ale pod rúškom klamstva.

Skôr, ako mi dali elektrošoky, ma uväznili v klietke bez vysvetlenia a nemohla som ísť ani len na záchod. Dávali mi injekcie na spanie, keď sme s inými babami "vystrájali" (smiali sa). Potom mi elektrošoky. 

Užívala som lieky ako Zyprexa, Citalex, Xanax a niečo na spanie, z čoho mi trpli končatiny. Nežiaduce účinky liekov mi nikdy neboli objasnené. 

Personál sa mi vyhrážal, že keď budem hlučná, dajú mi injekciu.

Momentálne mám predpísané lieky Lithium a Medorisper už 4 roky. Pociťujem nežiaduce účinky ako ospalosť, závrate, stále som smädná, býva mi ráno na zvracanie. Keď sa pokúšam vysádzať tieto lieky, bývam veľmi precitlivelá a za pár dní veľmi schudnem, aj 5 kíl.

Monika C. (22), Košice

Tags: psychiater, psychiatria, lieky, stres, skola, dievca, zyprexa, xanax, citalex, injekcia, lithium, medorisper, ospalost, zavrate, smad, zvracanie, elektrosoky. 

O NÁS  |   INFORMÁCIE  |   HLÁSENIA  |   OBCHOD  |   KONTAKT    

© 2009-2011 Občianska komisia za ľudské práva,o.z. Všetky práva vyhradené.