Novinky


Výstava v Ziline 2013

Správy Tlačové správy

Správy Brožúry Čítajte! Vaše Príspevky

Nahláste Zneužitie


Brožúry na stiahnutie


späť k výpovede

Bábätko jej dali do domova pod falošnou zámienkou
Dátum: 8. 2. 2011
Autor/Zdroj: Jozefina, Kosice

Prehlásenie Jozefíny:

"Volám sa Jozefína a toto je moja dcérka Sofinka. Pred dvoma rokmi som takmer prišla o svoje dieťa kvôli psychiatrii. Bola som po pôrode pre nedostatok miesta na pôrodnici odvedená na psychiatrickú kliniku, kde mi mali nastaviť psychiatrické lieky.

Moje dieťa bolo odvlečené do detského domova ďaleko od Košíc. Nič mi nebolo vysvetlené, že keď budem na psychiatrii, aké to bude mať následky, ani čo sa deje, nikto so mnou nechcel komunikovať,nikto mi nechcel nič nevysvetliť. Tri týždne som bola zavretá na psychiatri,tak dlho, že vraj, aby mi upravili lieky, pričom v minulosti som brala len jeden liek v minimálnom množstve. Umelo mi zastavili dojčenie.

Moje dieťa mi bolo odňaté, lebo si niekto zmyslel, že nie som schopná starať sa o bábätko, napriek tomu, že som mala všetko pre príchod dcérky pripravené a zariadenú detskú izbu. Na veľké šťastie vďaka Občianskej komisii som dostala dieťaťko naspäť a pozrite sa ňu: nie je to krásne bábätko? Keby nebolo Občianskej komisie, moja dcérka mohla byť sirotou."

Jozefína B., Košice 


Tag: dieta, psychiatria, detsky domov, lieky, nemocnica, hospitalizacia, Kosice

O NÁS  |   INFORMÁCIE  |   HLÁSENIA  |   OBCHOD  |   KONTAKT    

© 2009-2011 Občianska komisia za ľudské práva,o.z. Všetky práva vyhradené.