Novinky


Výstava v Ziline 2013

Správy Tlačové správy

Správy Brožúry Čítajte! Vaše Príspevky

Nahláste Zneužitie


Brožúry na stiahnutie


späť k výpovede

Psychiater mi predpísal za igelitku liekov
Dátum: 4. 4. 2009
Autor/Zdroj: Jan J., Bratislava

"V našej rodine sa stala tragédia, ktorá otriasla celou rodinou. Môjho 28ročného brata zrazil nezodpovedný vodič, brat bol na mieste mrtvy. V mojom zúfalstve touto tragédiou som hľadal pomoc o psychiatra (o dobré slovo a povzbudenie!).

Výsledok: pomocná ruka pozostávala z toho, že mi navrhol (predpísal) asi za igelitovú tašku liekov (oblbovákov), antidepresív.
Nakoľko som čakal povzbudenie, dobré slovo a pomoc, toho sa mi nedostalo! Z tohto jednoduchého dôvodu som poďakoval, vrátil recepty s predpísanými liekmi a odišiel som.

Nevyležanou chrípkou som dostal zápal srdcového svalu. Musel som brať na srdce lieky. Pochopiteľne, že som bol znepokojený a zaskočený a nie nadšený, že nevládzem, pri zrýchlenej chôdzi som bol hneď zadýchaný.

Internista a potom kardiologička silou mocou ma chceli poslať na psychiatrické oddelenie (že vraj to zbytočne veľmi prežívam). Z horeuvedenej skúsenosti som túto návštevu odmietol a tam nešiel.

Zaujímavé je, že už inde: na kardiocentre pôsobiaca psychologička už mala iný ľudský prístup. Privítal by som pomoc, stretnutie s psychológom. Ďakujem." 

Ján J., Bratislava



Tags: tragedia, psychiater, psychiatricke lieky, psychiatricke oddelenie

O NÁS  |   INFORMÁCIE  |   HLÁSENIA  |   OBCHOD  |   KONTAKT    

© 2009-2011 Občianska komisia za ľudské práva,o.z. Všetky práva vyhradené.