Novinky


Výstava v Ziline 2013

Správy Tlačové správy

Správy Brožúry Čítajte! Vaše Príspevky

Nahláste Zneužitie


Brožúry na stiahnutie


späť k výpovede

Všetky lieky majú nežiaduce účinky
Dátum: 8. 4. 2009
Autor/Zdroj: Jana G. (42), Košice

Keďže som mala problémy v partnerstve, v práci, atď. a moja viera mi nepomohla, zašla som za psychiatričkou. Beriem jeden liek na depresiu SEROXAT asi 25mg (predtým COAXIL).

Lekárka mi povedala, že by som mala brať vyššiu dávku asi 50 mg. Z tej vyššej dávky som mala také stavy, že mi vstúpila krv do hlavy a niekedy som očervenela asi na 15 minút a cítila búšenie hlave. Istý čas som musela brať aj antibiotiká s Coaxilom.

Bolo mi tak zle, celkovo na vracanie. Bola som aj na kontrole u psychiatričky. Bolo mi tak zle, že som si musela ľahnúť na posteľ a aj som sa povracala. Keď som potom psychiatričke povedala, že z času na čas očerveniem, stúpne mi krv do hlavy, tak mi predpísala nižšiu dávku. Ja som ináč nízka a chudá, tak mi tá menšia dávka stačila.

Ešte mi jedna psychiatrička povedala, že jej sestrička jej hovorila niečo v zmysle, že načo tak dlho počúva pacientov, že všetci máme problémy.

Keď som raz psychiatričke povedala, že nechcem brať vyššiu dávku, lebo ten liek má veľa vedľajších účinkov a myslím si dosť vážnych (na papieri k lieku sú uvedené ako vedľajšie účinky niečo so srdcom, ľadvinami, tlakom a neviem čo ešte), tak mi lekárka povedala, že všetky lieky majú vedľajšie účinky.

Myslím si, že by sa práca psychiatrov mala kontrolovať, mala by byť nato nejaká inštitúcia.

Moje rozhodnutie: keďže beriem lieky Seroxat, budem postupne brať menšie dávky a chcem ho vysadiť.

Jana G., Košice


Tags: psychiater, psychiatricka, neziaduce ucinky, lieky, seroxat, coaxil, busenie srdca, psychiatricky pacient


O NÁS  |   INFORMÁCIE  |   HLÁSENIA  |   OBCHOD  |   KONTAKT    

© 2009-2011 Občianska komisia za ľudské práva,o.z. Všetky práva vyhradené.